Akinek egy korszak lezárult Cigándon

Két évet töltött nálunk, ez idő alatt folyamatosan képezte magát, volt kitől tanulnia és élt is a lehetőségekkel. Itt léte alatt megszerezte a sportmenedzseri képesítést, és az UEFA B licencet is. Igazi ambiciózus, aki a focinak szentelte az életét. Segített a technikai feladatok ellátásában, és nem mellesleg a Csákvár elleni meccsen vezetőedzőként is debütált az NB II-ben. Ő Makay Robin, vele beszélgettünk az elmúlt év történéseiről.

– Először is véleményed szerint mi hiányzott ahhoz, hogy bennmaradjunk az NB II-ben?

– Nagyon sok összetevője van ennek. Véleményem szerint az NB II-ben maradás egy nagyon magas szintű szervezettséget, nagyon erős hátteret és egy folyamatosan jó mutatóval rendelkező játékos /csapat teljesítményt igényel, amelyek egymással teljes kölcsönhatásban állnak. Így ha valamelyik pillér úgymond nem stabil, akkor az kihat mindenképp a végeredményre és ilyenkor szokott még a szerencse is elpártolni, amiben sajnos volt részünk többször is!

– Mi volt az a legemlékezetesebb meccs vagy pillanat melyre szívesen visszaemlékszel a másodosztályú bajnokságból?

– Több ilyen pillanat is volt, de mindenképpen az egyik ilyen, ami meghatározó volt és számomra igen sok tanulnivalót rejtegetett magában, az az a pillanat volt, amikor Szolnok ellen idegenben szinte a kezdő sípszó előtt derült ki, hogy különböző okok miatt Szénay Péter döntése után, Csicsvári csatárként fog szerepelni. Hihetetlen volt akkor az a higgadtság ahogyan azt a helyzetet kezeltek az érintettek. A másik ilyen pillanat, amikor vezetőedzőként szerepelhettem Csákvár ellen, és bár nem kaptunk ki nagyon sajnáltam a csapatot, hogy nem sikerült nyerni.

– Látsz visszautat, hogy még egyszer profi futball legyen Cigándon?

– Ahogy a város vezetését illetve a klub vezetését ismerem biztos vagyok benne, hogy lesz még alkalom a cigándi közönségnek profi futball mérkőzésen szurkolni. Abban is biztos vagyok, hogy a következő ilyen profi év már sokkal sokkal könnyebb lesz minden tekintetben minden résztvevő számára, mivel túl van a város az úgynevezett tanuló évén. Pozitív lehet az is ebben a tekintetben, hogy a folyamatos beruházások miatt elkészülnek azok létesítmények amelyek nagy mértékben megkönnyítik majd annak a lehetőségét, hogy Cigánd újra profi osztályban szerepeljen.

– Hogyan telnek a napjaid a bajnokság befejeztével, hogy alakul a pályafutásod?
– Most főleg pihenéssel töltöm az időt, hiszen nagyon hosszú és kemény bajnoki éven vagyunk túl, szükség van egyaránt fizikai és szellemi regenerációra is ahhoz, hogy a következő évben is az ember maximum fordulatszámon tudjon dolgozni. Nekem egy korszak lezárult Cigándon, hálás vagyok és köszönettel tartozom a klub vezetőségének, hogy a legnehezebb időkben is bizalmat szavaztak. Teljesen normális és korrekt módon sportbarátként váltunk el! A saját pályafutásommal kapcsolatban annyit tudok mondani egyenlőre, hogy hál’istennek több ajánlat is érkezett amelyből egyet elfogadtam, de konkrétumot még nem szeretnék mondani.

Szóljon hozzá!