Alakul a mezőny

Augusztus 4-én rajtol a következő harmadosztályú labdarúgó bajnokság – amely az elmúlt évekhez hasonlóan – az új szezonban is három csoportban kerül megrendezésre. A Kelet, -Közép és -Nyugati csoportban összesen negyvennyolc csapat (3×16) száll harcba a bajnoki pontokért. A versenykiírás értelmében az NB II-ből kiesett három együttes (Sopron, Szeged, Szolnok), a három NB III-as csoport 2-13. helyezettjei – kivéve a legrosszabb tizenharmadikot -, valamint a megyei bajnokság osztályozót megnyert gárdái (Eger, Kecskemét, Komárom, Méhkerék, Ménfőcsanak, Nagykanizsa, Sajóbábony, Sárvár, Sényő, Taksony) alkotják a mezőnyt.

Bár a beadott nevezési listát még nem hozta nyilvánosságra az MLSZ, ezért leginkább az eddigi hírekre alapozva, és az elmúlt hétvégi NB III-as feljutásért rendezett megyei mérkőzések visszavágóit figyelembe véve láthattunk tisztább képet, a jövő évi  csoportok kialakítása kapcsán. Ezért most ezekre hagyatkozva összeállítunk egy lehetséges Keleti csoportot.

Az NB II-ből nagy meglepetésre kipottyanó Szolnok úgy hírlik a Közép-csoportért lobbizik, ennek megvalósulása sok mindent borítana az eddigi elosztást figyelembe véve. Úgy tudni az újonc Taksony viszont keleti csoportos indulást kaphat. Kérdéses, hogy a tavaly a csoportban szereplő MTK és a DVTK tartalékcsapata fog-e indulni jövőre. Úgy hallani, hogy az MTK biztosan nem, hiszen a Monor az NB II-ben átveszi a szerepét. A Diósgyőr is kérdéses annak ellenére, hogy beadta a nevezését, mert úgy néz ki két partner csapata is feljutott a harmadosztályba, az Eger és a Salgótarján révén. Igen a Salgótarján! A nagy hagyományokkal rendelkező korábbi NB I-es klub, az SBTC elbukott ugyan az osztályozón, de a megyei bajnokoknál, a feljutott Sárvár után az övék a legjobb mutató – ezért minden valószínűséggel őket kérik fel az indulásra. A csoportban erőteljes lesz a borsodi dominancia. Megyénk úgy néz ki hat csapattal képviselteti magát – Cigánd, Diósgyőr II, Putnok, Sajóbábony, Tállya, Tiszaújváros. Ezek a klubbok, és a két szabolcsi gárda, a Nyírbátor és a Sényő garantáltan csoporttag, mint ahogy a DEAC is, de a két hevesi gárdáról az Egerről és a Gyöngyösről, valamint a már említett Salgótarjánról is nehéz lenne elképzelni, hogy másik csoportba kerüljön. Az ESMTK és a Füzesgyarmat viszont közel sem biztos, hogy keleten lesz, bár utóbbinak azért kevesebb a valószínűsége, hogy átteszik. Sok a kérdés még, de azért teszünk egy próbát, hogyan festhet az NB III Keleti csoport jövő évi mezőnye.

Az NB III Keleti csoport lehetséges csapatai a 2018/19. évi szezonban (csillaggal megjelöltük azokat a csapatokat akik – indulásuk esetén – jövőre szinte biztosan a csoport tagjai lesznek):

NB II-ből kiesett (1): Szolnok

NB III-ban bennmaradtak (10): Putnok*, Tiszaújváros*, Diósgyőr II*, Jászberény, Nyírbátor*, Füzesgyarmat, Gyöngyös*, Cigánd*, DEAC*, Tállya*

Megyei I. osztályból feljutottak (5): Eger*, Sajóbábony*, Sényő*, Salgótarján*, Taksony

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!