Az utolsó szalmaszál

Közelít a hajrához az idei másodosztályú bajnokság. A Merkantil Bank Liga 31. fordulójában Szegedre látogatunk.

Zoran Kuntic fiai pillanatnyilag a bajnoki táblázat utolsó helyét foglalják el, de velünk ellentétben ők már győztek egyszer a tavasz folyamán. Az eddig szerzett 16 bajnoki pontot, 4 győzelemmel, 4 döntetlennel és 22 vereséggel hozták össze. A délalföldiek szakvezetője elmondta a Csongrád megyei portálnak, hogy egy nyílt sisakos küzdelemre számít a holnapi mérkőzésen.

Csapatunknak ez lehet az NB II-es szezon legfontosabb mérkőzése – egy utolsó szalmaszál – amely győzelem esetén életben tartja a reményt a bennmaradáshoz, és esélyt ad arra, – hogy ha a soron következő két hazai mérkőzésünket is abszolváljuk – teljesen felzárkózzunk a tabellán, és az utolsó öt fordulóban reális esélyünk maradjon a kiesés ellen vívott harcban.

SZEOL SC (20.) – Cigánd SE (19.)

Játékvezető: Szilágyi Sándor

Asszisztensek: Garai Péter, Bornemissza Norbert

Tartalék játékvezető: Nagy Norbert

Zoran Kuntic: – Egy olyan ellenféllel játszunk, aki hasonló helyzetben van, mint az előző heti ellenfelünk, nyilvánvalóan támadniuk kell, hiszen szükségük van a három pontra. Egy hete azt mondtam, hogy biztos nem lesz 0-0 a meccsünk, ennek ellenére nem született gól, pedig mindkét oldalon voltak helyzetek. A Cigánd idegenben három olyan döntetlent játszott, a Soroksár, a Szeged 2011 és a Sopron ellen, amit meg kell becsülni, idegenben stabilan védekező csapatról van szó. Olyan ellenfelektől szenvedtek vereséget otthon, akikkel szemben valamilyen szinten várható volt, hogy nem szereznek pontot, most pedig a bajnokság azon szakaszában járunk, ahol égető szükség van a pontokra. Nyílt sisakos meccsre számítok.

Szénay Péter: – A soproni mérkőzés előtt volt egy elvárás a vezetőség részéről, hogy bizonyos pontmennyiséget gyűjtenünk kell az előttünk lévő két meccsen, de ezt nem sikerült hozni. Sopronban pontot szereztünk, és az egy nyugodtan lehetett volna három is. A Békéscsaba elleni hazai találkozóról nagyon nehéz bármit mondani, a véleményem az, hogy a játék nem volt olyan rossz, ahogyan azt a végeredmény mutatja. Sajnos, megint gólt kaptunk nagy távolságról… A 75. percben úgy döntöttem, hogy a pontszerzés reményében átszervezem a csapatot három védős felállásra, csakhogy egy egyéni hiba után a 81. percben eldőlt a mérkőzés. Amit kellett, elvégeztük a SZEOL elleni felkészülés során, a meccsre már ma elindulunk. Nehéz helyzetben vagyunk, a játékosoknak teljesíteniük kell, ellenkező esetben lesznek bizonyos lépések.

Szóljon hozzá!