Beharangozó: BTE Felsőzsolca – Cigánd SE

Hetvenhárom nap tétmeccs nélküli időszak után végre számunkra is elkezdődik a bajnokság. Ma a 2019/2020-as szezon premierjén Felsőzsolcára látogatunk.

Tíz esztendő telt el azóta, amikor a Nagy Gábor vezette felnőtt csapat megnyerte a megyei elsőosztályú bajnokságot és feljutott az NB III-ba. Csapatunk az idén kiesett a harmadosztályból, ezért mától újból a megyei elitben lesz jelenésünk, – ahol összesen 16 csapat száll harcba a bajnoki pontokért – és ismét Nagy Gábornak jutott a feladat, hogy 3 éven belül visszajutassa a gárdát a megszokott helyére.

A CISE vezetősége, a helyi kötődésű és környékbeli fiatalok szerepeltetése mellett döntött akkor, amikor megfogalmazta a klub jövőbeni filozófiáját, elképzeléseit. Ennek függvényében kerültek kiválasztásra a keret játékosai, akik bizonyíthatják, hogy érdemesek a klub mezét viselni. Az biztos, hogy számos edzésen vannak túl fiatal együttesünk tagjai és felkészülten utaznak a mai összecsapásra. Mindenkinek fontos a jó kezdés, hiszen ez adhat önbizalmat a folytatásra, de ez nem lesz egyszerű mert ellenfelünk rutinos, jó képességű játékosokból áll, akik az elmúlt években rendre a tabella elején végeztek ebben a kiírásban.

Oláh Levente: – Jó felkészülésen vagyunk túl, és már nagyon várjuk, hogy ezt a bajnoki meccseken bizonyítsuk. A keret nagyrészt fiatalokból áll, ezért van még mit gyakorolni, de úgy gondolom jó úton járunk. A bajnokságot nem igazán ismerjük, így azt sem tudjuk milyen játékerőt képviselnek a csapatok, de azt gondolom jó értékmérő lesz az első pár bajnoki meccs. Mindenesetre a bajnokság első felébe várom a csapatot!

Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy a 2019/2020-as idényben életbe lépnek a szabályváltozások, amelyek egészen pontosan a következők. A kézzel elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem. Ugyanez vonatkozik azokra a találatokra, amelyek vétlen kezezéssel induló támadásból születnek. Ezek a szabálymódosítások korlátozzák a játékvezetők mérlegelési jogkörét, egyben megkönnyítik a munkájukat. Arról is döntés született, hogy a támadó csapat játékosai a következő idénytől nem állhatnak be a sorfalba a szabadrúgásoknál. A cseréknél a lecserélt játékosoknak az oldalvonal legközelebbi részén kell elhagyniuk a pályát. Amikor a bírókat érinti a labda, akkor játékvezetői labdával folytatódik a játék, a tizenegyeseknél pedig a kapusoknak már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat.

B-A-Z megyei I. osztály, 1. forduló

2019. augusztus 14., szerda 17:00

BTE Felsőzsolca (8.) – Cigánd SE (8.)

Felsőzsolca Sportpálya

Játékvezető: Füleki Csaba

Asszisztensek: Haraszin Szabolcs, Sántha Szabolcs

 

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!