Beharangozó: Cigánd SE – BTE Felsőzsolca

Az évadzáró forduló kerül terítékre szombaton a B-A-Z megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Újabb hazai fellépéssel kezdődik el a Darazsak számára az “előrehozott tavaszi szezon”, hiszen a bajnokság 16. fordulójában, 2019. november 23-án 13 órától újfent a Városi Stadionban lépünk pályára.

A Nyékládháza elleni mérkőzéssel gyakorlatilag lezártuk az őszi idényt és valamilyen szinten újraindul a pontvadászat, hiszen a 30 mérkőzésből álló idei bajnokság 16. fordulóját még 2019-ben le kell játszani. Következő ellenfelünkkel értelemszerűen az első fordulóban találkoztunk, amikor idegenben 1-2 arányú győzelmet arattunk. Akkor sem volt könnyű menet és az előjelek alapján nyugodtan kimondhatjuk-leírhatjuk, most sem lesz az, mert a Felsőzsolca az elmúlt három fordulóban mutatott teljesítményével (3 győzelem) 5 helyet előzni tudott a tabellán, így elfoglalták a hetedik pozíciót. A két mérkőző fél közti különbség 14 bajnoki pont, de ez nem téveszt meg minket, tudjuk, hogy rangadóra van kilátás, de nekünk mindenképpen győznünk kell hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy együttesünk milyen szájízzel vonul majd téli szünetre. A két csapat történelmét vizsgálva nem sok alkalmat emlegethetünk. Az 1. forduló fellépését és pár felkészülési mérkőzést leszámítva, egyesületünk újjáalakulása óta mindössze egyszer találkozott mostani ellenfelével tétmérkőzésen, amely egy Magyar Kupa találkozó volt 2013. szeptember 24-én: Felsőzsolca – Cigánd SE 2-2 tizenegyesekkel: 2-4.

Marozsán István:Örülünk a múlt heti Nyékládháza elleni magabiztos, kötelező győzelmünknek és annak is, hogy továbbra is megtartottuk a veretlenségi sorozatunkat. Szombaton hazai pályán előre hozott mérkőzéssel zárjuk ezt a fél szezont a Felsőzsolca ellen, akikkel már találkoztunk az első fordulóban, és egy nem könnyű mérkőzésen de sikerült az otthonukban legyőzni őket. Kellemetlen ellenfél látogat hozzánk, de hazai pályán csak a győzelem az elfogadható! Akkor lesz teljesen örömteli ez a félszezon, ha megnyerjük az utolsó mérkőzésünket, és nyugodtan mehetünk a téli szünetre. “Ria-Ria Cigánd!”

Vendégeink jelen állás szerint a legtöbb gólt (50!) rúgták a bajnokságban, a góllövőlistát pedig játékosuk, Kovács Szilárd vezeti 16 góllal.

B-A-Z megyei I. osztály, 16. forduló

2019. november 23., szombat 13:00

Cigánd SE (1.) – BTE Felsőzsolca (7.)

Cigánd, Városi Stadion

Játékvezető: Rendek István

Asszisztensek: Sántha Szabolcs, Elek Balázs

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!