Csáki Tamás hatéves kitérő után tér vissza Cigándra

Csáki Tamás 2009-ben 16 évesen, szinte gyerekként érkezett Cigándra. Azóta 10 év telt el, és mesterszakos középiskolai tanár, utánpótlás kapusedző Kisvárdán, a következő szezontól pedig újból a CISE kapusa.

– Mondj valamit a visszatérésedről?

NB III-mas és szabolcsi megye 1-es csapatok után térek vissza oda, ahova 10 éve legfiatalabbként érkeztem, most pedig 26 évesen rangidősként vagyok jelen. Akkor én igyekeztem tanulni az idősebbektől, most pedig fordult a kocka, nekem kell a fiataloknak példát mutatnom.

– Gondolom azért követted a cigándi foci történéseit, de mégis milyenek voltak az érzéseid amikor beléptél tegnap az öltözőbe?

Az érzés hasonló volt mint annak idején! A körülmények lettek mások! Akkor is és most is nagy örömmel léptem be a cigándi öltöző ajtaján, és amilyen elszántsággal vártam az akkori első edzést, nem volt ez másképp most sem, ugyanolyan elszántsággal vetettem magam bele a munkába. A körülmények fantasztikusak, rengeteget fejlődtek, öltöző, stadion, klubház, műfüves- és füves pályák, csupán a jelenlegi osztály az, ami nem feltétlen ehhez illő, persze nem lebecsülve a borsodi megyei I. osztályt. Viszont azért érkeztünk a többi csapattársammal együtt, hogy Cigánd ismét legalább az NB III-ban szerepeljen. Az érzésekről még röviden annyit, amikor Dócsné Gizike néni meglátott az első edzésen, úgy örült, mintha egy óvodából visszatérő gyereket pillantott volna meg. Ez ami felbecsülhetetlen számomra.

– A testvéred is itt fog focizni! Mit jelent neked, hogy vele játszhatsz egy csapatban?

– Nem ismeretlen a helyzet, hiszen ez a negyedik olyan alkalom, amikor csapattársak leszünk egymással. A pályán stabilitást ad a csapatnak, ami megnyugtat mindenkit, többek között engem is a kapuban, viszont ha le kell tolni valami miatt, 1 percig sem gondolkozok, hogy szóljak-e neki, bár szerintem ez fordítva is igaz.  Nem utolsó sorban, így anyukánk helyzetét is megkönnyítjük, hiszen nem kell hétvégente választania, hogy kinek a meccsére menjen ki…

– Mit gondolsz meglehet az azonnali visszajutás, hová várod ezt a fiatal gárdát?

– Fiatal csapatunktól az ősszel jó játékot várok, ami bízom benne, hogy eredményekkel is fog párosulni, viszont ha még sem, biztos vagyok benne, hogy tavasszal egyikből sem lesz hiány. A bajnokság első felébe várom a csapatot és fontosnak tartom, hogy megtaláljuk azt az utat – a mi utunkat – ami vissza juttatja Cigándot az NB3-ba, ha nem is az idei, de a következő szezonban mindenképp, persze nem baj, ha már az idén “becsúszik” esetleg egy elsőség, de ha mégsem, az elkezdett építkezést rövid időn belül a visszajutás fogja koronázni!

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!