Két és fél hét szünet után elkezdte a felkészülést a CISE felnőtt csapata a 2020/2021-es bajnoki szezonra. Nyolc felkészülési mérkőzés és egy hajdúszoboszlói összetartás szerepel a következő hat hét programjában.

A Cigánd SE játékosai tikkasztó hőségben vonultak ki ma délután a klub Vasút utcai edzőpályájára, ahol elindult a munka.

Huszonkét futballista jelent meg az első tréningen, akik már – egy kivétellel – valamennyien a klub játékosai. Tehát a keret véglegesnek mondható abban az esetben ha a megyei pontvadászatnak vág neki csapatunk. 100%-ig a pénteki NB-s nevezések lezárása után zárhatjuk ki azt a meglévő pici esélyt is ami még az NB III-as indulásra mutatkozik. Így jár(t)unk! Mindenestre most úgy vágunk neki a megyei I. osztálynak, hogy egyértelmű cél a bajnokság megnyerése és az NB III-ba való feljutás.

– Elég furcsa úgy kezdeni egy felkészülést, hogy azt sem tudjuk melyik osztályban indulunk. Nyilván a megyei I. osztályra készülünk, amit a “csonka bajnokság” adott nekünk – mondta Nagy Gábor vezetőedző.

A tréner két fiatalt hívott a felnőtt csapat keretéhez, valamint hét új játékos is bemutatkozott a társaknak az alapozás kezdetén.

– Húsz mezőnyjátékossal és két kapussal kezdtük el az első foglalkozást, ahol ez a fél hét a ráhangolódásról fog szólni. Szombaton már edzőmérkőzést is játszunk, ahol úgy érzem egy későbbi időpont jobban feküdt volna, egy nehéz falatnak tűnő Sényő ellen. A szakember szót ejtett az új szerzeményekről is: – Beleillenek a tervezett koncepciónkba, környékbeli tehetséges fiatal játékosok. Ezen nem változtatunk, továbbra is ebben gondolkodunk és próbálunk egy ütőképes csapatot formálni!

Ami a távozókat illeti: Gönczi Zoltán nem tudja összeegyeztetni az edzéslátogatást az edzői feladatával, ezért ő már nem vág bele ebbe a nyári alapozásba, de nem volt a keret tagja a tavalyi csapatból: Bodnaruk Dmytro, Stanislav Chepa és Valerij Kulikovszkij sem, ők mindannyian Tarpán kezdték a felkészülést. Az is biztossá vált, hogy Csorvási Tamás, Pataki Zsolt és Péter Martin sem marad Cigándon. Köszönjük a klubért tett munkájukat, és sok sikert kívánunk mind a magánéletükben, mind sportkarrierjükben!

A felkészülés során 8 edzőmérkőzés van tervben: játékosaink pályára lépnek a már említett Sényő ellen, majd a Tiszaújváros jön Cigándra. Július 18-án a Hajdúszoboszló otthonába látogatunk, ezt követően újabb hazai találkozók következnek az Ibrány és a Nyírkarász ellen. Megmérkőzünk a Gesztellyel. A bajnoki rajt előtt még két találkozó szerepel a programban: Hidasnémetibe utazunk, végül a bajnoki főpróba Mándok ellen lesz.