Harmadik bajnoki meccsén kétszer is betalált a télen érkezett csatár

Télen érkezett csapatunkhoz a temesvári támadó, aki a harmadik bajnokiján már betalált az ellenfél kapujába, rögtön kétszer is. A Bánságban született Gelu Velici anyai nagymamája magyar volt, de apai ágon szerb felmenői is vannak. A 26 éves játékos nagy tehetség, a román korosztályos válogatotton túl bemutatkozhatott a felnőtt évonalban, méghozzá a patinás Dinamo Bukarest csapatában. Erről, és természetesen a hétvégén szerzett két góljáról beszélgettünk.

21 évesen debütált a korábbi BEK-elődöntős együttesben. – Szerencsés voltam, hogy megadatott nekem, egy ilyen nagy múltú klubban játszani. A Bukarestben töltött egy év ráébresztett arra, hogy minden percet ki kell használni. Egy ilyen nagy csapatnál állandó eredmény és teljesítmény kényszer van. Amikor lehetőséget kaptam nem tudtam ezt meghálálni, fiatal voltam, lehet ma már több mindent másképp csinálnék. Persze még mindig nem mondtam le arról a vágyamról, hogy egyszer még a legmagasabb szinten játszhassak. – vallott a Dinamónál töltött időszakról.

A tavaszi harmadik fordulóban sikerült gólt szereznie, rögtön kettőt is. – Nagyon örültem, hogy sikerült meghálálnom a belém vetett bizalmat és sikerült végre betalálnom egy győztes meccsen. – Cigándon minden adva van, hogy jól szerepeljen a csapat. Kitűnő minden, én is hamar beilleszkedtem és nagyon jól érzem magam. Imádom a szurkolóinkat és az egész közeget.

Legfontosabb cél a bennmaradás

– A legfontosabb célom, hogy Cigánd bennmaradjon az NB III-ban, ezt őszintén mondom, meg is fogunk tenni mindent ennek érdekében. Természetesen szeretnék gólokat rúgni, de ez tényleg másodlagos – fejezte be mondandóját Velici.

NÉVJEGY

Születési hely, idő: Temesvár (Románia), 1992. április 22.

Poszt: támadó

Eddigi csapatai: ACS Poli Timișoara, FC Ceahlăul Piatra Neamț, FC Dinamo București, AFC Fortuna Poiana Câmpina, CS Național Sebiș, CNS Cetate Deva, FC Dunarea Calarasi, CSM Lugoj, ACS Poli Timișoara.

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!