Holnap megkezdjük a Magyar Kupa szereplést – beharangozó

Csapatunk – akárcsak tavaly – idén is a Magyar Kupa megyei selejtezőjének 2. fordulójában csatlakozik a mezőnyhöz. Ellenfelünk az Abaújszántó lesz, akikkel igencsak régen találkoztunk már.

A rapszodikusra sikerült felkészülési mérkőzések után az Abaújszántó elleni kupamérkőzésen nem csak a továbbjutás, hanem az önbizalom építés is a kitűzött célok között szerepelhet.

A két együttes legutóbbi találkozója 11 évvel korábbra nyúlik vissza, akkor egy számunkra nagyon emlékezetes mérkőzésen találkoztunk az abaújiakkal. 2009. június 6-án megyei bajnokként fogadtuk a szántóiakat, és az akkori bajnokság utolsó mérkőzésén kellemes ellenfélnek bizonyultak.

Az idén megyei I. osztályba feljutott gárda mostani vezetőedzője: Gyulai József, akit az elmúlt időszakról kérdeztük.

  • Három éve amikor Konyecsnyik János barátommal, kollégámmal átvettük a felnőtt csapatot, akkor nagyon nehéz helyzetben volt a felnőtt labdarúgás Abaújszántón. Mondhatni, hogy a megszűnés szélére került a csapat, ugyanis az előző idényből három játékos maradt, a többiek eligazoltak. Ekkor a polgármester úrral, aki egyben az  egyesület elnöke is egy öt éves koncepciót dolgoztunk ki, amiben azt tűztük ki célul, hogy az ötödik év végén legyen reális esélyünk feljutni a megyei elitbe – vág bele az ismertetésbe a fiatal tréner. – Az idén beszüntetett bajnokságban a második helyet foglaltuk el a keleti csoportban – a Sárospatak mögött 4 ponttal. Így a három csoport legjobb másodikaként megkaptuk a felkérést a megyei szövetségtől az osztályváltásra, amivel éltünk is. Az, hogy mi lett volna ha végigmegy a bajnokság sosem tudjuk meg.

Az abaújszántói pálya már évtizedekkel ezelőtt is a legjobbak közé tartozott a megyében. Ez most sincs másképp, de vajon ehhez társul most egy focizós csapat is? – tettük fel a kérdést a fiatal trénernek.

  • A pályánk valóban kifogástalan minőségű, sok munkát és energiát fektetnek bele a kollégáim. Amióta építjük a csapatot azóta törekszünk arra, hogy ne a “rúgd és fuss” stílust képviseljük. Persze, hogy ezt mennyire tudja minőségileg megoldani a csapat az függ az aktuális keret kvalitásaitól, és az adott ellenféltől is. De szeretünk focizni! – jelentette ki Gyulai József.
  • A Magyar Kupára úgy tekintünk mintha az a felkészülés része lenne még, mert ha nem kupáznánk akkor edzőmeccs lenne, de mivel ezek  már éles meccsek, ezért még talán hasznosabb is. Bár szerencsésebb lenne ha nemcsak hármat lehetne cserélni, így több játékosnak lehetne lehetőséget adni. Természetesen mint mindenki mi is szeretnénk minél tovább talpon maradni.

A szakembertől azt is megkérdeztük, mennyire ismeri csapatunkat, és milyen kupatalálkozóra számít.

  • Úgy gondolom, hogy szombaton az egyik bajnokesélyest látjuk vendégül. Régi jó ismerősök vagyunk a Nagy Gabival – tudjuk, hogy a sokpasszos labdabirtoklós játékot helyezi előtérbe és biztos vagyok benne, hogy a kondival sincs gond a csapatnál – vágta rá. – Mi hazai pályán szeretnénk játszani a saját játékunkat. Sajnos vannak sérültjeink, az ő szerepeltetésük még kérdéses. Izgalmas mérkőzésre számítok.

Két régi ismerőssel is találkozhatunk a holnapi mérkőzésen: Monyók Péter és Sikorszki Péter korábban már szerepelt CISE-mezben.

Az idei változások az abaújszántói keretben:

Távozott: Budai János, Séra Patrik, Sziránszki Ferenc (Gönc)

Érkezett: Rakaczki Bence (Encs), Varga Krisztián (Mád), Sikorszki Péter, Varga Dávid (43. sz. Építők)

A CISE vezetőedzőjének, Nagy Gábornak több hiányzója is lesz: – Nem a legjobb előjelekkel utazunk Abaújszántóra, mivel 23 fős keretünkből 16 hadra fogható játékos áll rendelkezésre. Tehát nem a legerősebb kerettel tudunk pályára lépni, de ettől függetlenül bízom a csapatban és továbbjutást várok. Bízom benne, hogy mindenki 100 % – ig odateszi magát és győzelemmel hangolunk a jövő heti bajnoki rajtra.

Az említett utolsó – 2009. június 6-i. találkozó jegyzőkönyve:

Cigánd SE – Abaújszántó VSE 4-0 (1-0)

Cigánd, 400 néző. Vezette: Petus Pál (Vass László, Bárdos Zoltán).

Cigánd: Szacskó (Mata) – Sikorszki G., Csáki, Prókai, Králik, Csillik (Terjék), Janikó, Kerepesi (Sikorszki P.), Varga J., Ablonczy (Boldog), Vécsi. Játékos-edző: Nagy Gábor.

Abaújszántó: Fülöp – Májer, Konyecsnyik, Paranai, Müller, Matisz (Erdősi), Pachinger, Orosz, Pocsai, Mató, Tatár. Játékos-edző: Pachinger János.

Gólszerzők: Vécsi, Králik, Varga J., Ablonczy.

Nagy Gábor: – Az óriási sziesztát megpróbáltuk gólokkal megköszönni, és ez sikerült.
Pachinger János: – Gratulálunk a bajnok cigándi csapatnak, kiváló alanyok voltunk a bajnoki ünnepléshez. Óriási, nagy buli volt. Sok sikert a magasabb osztályban.

A MK párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, ahol mindig az alacsonyabb osztályú együttes a pályaválasztó. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, úgy kétszer tizenöt perces hosszabbítás következik, ha itt sem sikerül eldönteni a továbbjutás sorsát, akkor tizenegyespárbaj lesz – amelyet “ABBA-sorrendben” rúghatnak a felek.

Az augusztus 8-án, 17 órakor kezdődő mérkőzést Jakab Gyula vezeti, segítői Kalló Zsolt és Fülöp Gábor lesznek. A találkozót az cigandse.hu-n élőben közvetítjük!

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!