Mi lett vele? Janikó Tamás

Mától hétfőnként visszapillantó sorozatot indítunk honlapunkon, melyben korábban Cigándon focizott játékosokkal beszélgetünk. A sort Janikó Tamással kezdjük, aki 2007-től 2012-ig szolgálta klubunkat.

– Nagyon szerettem Cigándon focizni! Az volt a jó, hogy mindig jó közösség alakult ki, mindenkit kedveltem, nagyon jó volt. Jó pár helyen megfordultam játékos-pályafutásom alatt, de egyértelműen ez volt a legjobb hely, szívesen emlékszem vissza minden egyes percére – áradozott Tamás. Mégis mi volt a legemlékezetesebb pillanat: – Hát az amatőr kupa megnyerése Debrecenben, és az addig vezető út. Óriási élmény volt.

A visszavonulás ugyan nem fordul meg a fejében, de kényszerű okokból ez a vártnál hamarabb megtörtént vele. Tamásnak 2012 őszén abba kellett hagyni a versenyszerű labdarúgást.

– A sportorvosi vizsgálatkor szívzörejt talált a sportorvos, melyet a szakorvos később megerősített.  – Utóbb kiderült, hogy születési rendellenesség, nem is lett volna szabad aktívan sportolnom. Három féle gyógyszert szedek azóta napi szinten, de jól érzem magam.

S, hogy mennyire hiányzik a labdarúgás? – Hú nagyon hiányzik! Óriási érvágás volt, hogy abba kellett hagynom a focit, utána pár évig nem is találtam e helyem.

Tamás 2014-ben megnősült, azóta két gyermeke született, Patrik 4, Botond pedig 1 éves lesz az idén. Párjával, Klaudiával tavaly vettek egy új lakást Sátoraljaújhelyen. Ő pedig egy helyi benzinkúton dolgozik a tulajdonos jobbkezeként.

Név: Janikó Tamás
Poszt: védekező középpályás, jobbhátvéd
Mezszám: 19
Születési hely, idő: Sátoraljaújhely, 1980.08.27.
Családi állapot: házas
Pályafutás: Sátoraljaújhely, Nyíregyháza Spartacus, Sátoraljaújhely, Cigánd, Pálháza
Erősebb láb: jobb
Pályafutásom kezdetei: 1994-ben kezdtem el focizni.
Legemlékezetesebb mérkőzésem: Cigánd-Velence (2-2), Sátoraljaújhely-Kispest Honvéd (1-1)
Edzők, akikre a legszívesebben emlékszem: Szakál Miklós
Kedvenc étel: Magyaros ételek, Gulyásleves
Kedvenc ital: Borsodi “víz”
Kedvenc zenei stílus, együttes: Mindent meghallgatok
Kedvenc film: Blöff
Mérkőzéssel, labdarúgással kapcsolatos babonám: Meccs előtt ha a sportszár nem állt jól, addig nem léptem pályára. Képes voltam ötször-hatszor is levenni a cipőm, hogy megigazítsam.
Példakép a labdarúgásban: Ronaldinho
Szabadidős tevékenység, ami kikapcsolódást jelent számomra: Autókozmetika, horgászat.
A sportág, amit a labdarúgáson kívül leginkább kedvelek: Kézilabda, tenisz

 

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!