Mi lett vele? Monyók Péter

Szokásos hétfői múltidéző sorozatunk következő részében Monyók Péter elevenítette fel cigándi emlékeit.

Abszolút kétlábas futballista volt, amely még mindig ritka, pedig úgyis mondhatnánk, hogy autodidakta módon sajátította el a labdarúgást, de kiváló támadójátéka és különleges lövőereje hamar kiemelte a teljesen amatőr közegből. Pályafutása Putnokon teljesedett ki, sajnos cigándi karrierje nem sikerült túl fényesre.

– Cigándi játékosként sajnos nem sok meccset tudtam játszani és segíteni a csapatot, mivel sérülések akadályoztak, műtéteken estem át ez idő alatt. Miután pedig felépültem kölcsön lettem adva más klubnak.– eleveníti fel emlékeit egykori játékosunk.
 – Ettől függetlenül jól éreztem magam Cigándon. Tudom, hogy jobb és sokkal szebb is lehetett volna, ha olyan edzővel dolgozhattam volna mint cigándi pályafutásom elején, Kocsis Jánossal. Kedves emlékem a REAC ellen szerzett gólom.
– Mi történt miután felépültél a sérülésedből?
– Kölcsön lettem adva Putnokra, hogy magamra találjak, visszanyerjem a régi formámat, ami sikerült is. A Putnokkal első helyen zártuk az őszi idényt, ezután visszakerültem Cigándra, ahol tele önbizalommal és sikerrel vágtam neki a téli felkészülésnek, de az edzővel ismételten nem találtam a közös hangot, így megint kölcsönjáték volt kilátásba. Visszaszerettem volna menni Putnokra, de erre nem volt lehetőség mert Cigándnak közvetlen riválisa volt a Putnok, én pedig NB III-ba máshová nem szerettem volna menni. Aztán jött egy lehetőség, hogy Ongára igazoljak, ott játszottam másfél évet folytatta visszaemlékezését Péter.
– Utána kimentem Angliába dolgozni, ahol három évet töltöttem. Miután hazajöttem Abaújszántón focizom, ahol nagyon jól érzem magam.
– Sok csapattársammal jó kapcsolatot ápoltam. Girdán Sándornak nagyon sokat köszönhetek, csakúgy mint Terjék Sándornak, aki szintén sokat segített mindenben – ha rajtuk múlt volna sokkal szebb emlékeim is lehettek volna. Rájuk és persze Karcsi bá-ra szívesen emlékszem vissza – zárja mondandóját a most 32 éves támadó.

Monyók Péter jelenleg Budapesten lakik és dolgozik párjával, Grétával.

Feleségével, Grétával Szicíliában

Név: Monyók Péter
Poszt: irányító középpályás, csatár
Mezszám Cigándon: 23
Születési hely, idő: Miskolc, 1987.03.20.
Becenév: Monye
Családi állapot: házas
Eddigi pályafutás: Bodrogkisfalud, MEAFC, Putnok, Cigánd, Onga, Abaújszántó.
Erősebb láb: mindkettő
Legemlékezetesebb mérkőzés: NB III-as nyitómeccsen: Putnok – Salgótarján 0-2-ről nyertünk 4-2-re, és mind a négy gólt én szereztem.
Edzők akikre a legszívesebben emlékszem: Koszta Péter
Mivel foglalkoznék, ha nem lennék futballista: Edző
Kedvenc étel: olasz konyha
Kedvenc ital: Cola zero, Fanta zero.
Kedvenc zenei stílus, együttes: Mindenevő vagyok, de leginkább rap és R&B. AK26 a kedvenc együttesem.
Kedvenc film: Terminátor 2
Mérkőzéssel, labdarúgással kapcsolatos babonám: Háromszor elmondom magamba az imámat, amit még nagymamám tanított velem.
Példakép a labdarúgásban: Zlatan Ibrahimovic
Szabadidős tevékenység, ami kikapcsolódást jelent számomra: Kirándulás és olyan közös programok amelyet a feleségemmel tölthetek.
A sportág, amit a labdarúgáson kívül leginkább kedvelek: NBA

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!