Őszi értékelés Nagy Gáborral

Az őszi idény után 40 megszerzett ponttal vezeti a CISE a B-A-Z megyei I. osztályú bajnokságot úgy, hogy csapatunk szerezte egy híján a legtöbb gólt (50) és kapta a legkevesebbet (12). Nagy Gábor vezetőedző elégedett a mutatott teljesítménnyel, de tudja, hogy nem dőlhetünk hátra.

– Az idei szezonra gyakorlatilag teljesen új csapatot kellett építeni – azt hiszem ez kellőképpen sikerült!
– Nehéz feladat volt a nyáron 2-3 főből egy csapatot csinálni, de végül is összejött. Becsapva érezte magát több játékos, amikor különböző okok miatt elmentek Cigándról, és így máshol folytatták a labdarúgást. Félre kellett tenni sok mindent és voltak aki visszajöttek, voltak akik nem. Tehát a csapat új, de a játékosok nem!
– Remekül szerepelt a csapat ősszel, mik voltak a kiváló teljesítmény összetevői?
– Bőven volt bepotólni valónk, mert szinte az egész csapat erőnlét nélkül tért vissza Cigándra. Hosszú volt a skála, 14 helyről jöttek vissza a játékosok, voltak akik heti többször edzettek, viszont olyanok is akik már több éve semmit. Nehéz volt “belőni” mi is lenne jó a felkészülés alatt, de a fő hangsúlyt arra fektettem, hogy minél többet legyünk együtt, mert az már egy fél siker! Egyik oka mindenképp az volt az eddig elért eredményeinknek, hogy együtt van a csapat, mindenki ismer mindenkit, közel vannak egymáshoz a játékosok korban is, fiatal az egész társaság. A másik, egy egészséges bizonyítási vágy volt mindenkiben, az elmúlt évekből kifolyólag. Szerencsére jól jöttünk ki belőle.
– Melyik szakaszt emelnéd ki igazán az őszi idényből?
– A szezon első része fontos volt, hogy 5/5 meccset meg tudtunk nyerni, az lökést adott a fiúknak. Közben volt egy pár peches meccsünk, ahol kétszer a 94. percben egyenlített az ellenfél, ezért az utolsó 5/5 meccsünk is nagyon fontos szakasza volt a bajnokságnak, mert akkor már teher alatt játszottak a játékosok, hogy mindenképp győzni kell, és ezt jól bírták.
– Egyénileg kikkel voltál különösen elégedett?
– Egyénileg jelen pillanatban nem emelkedett ki senki, csapatként funkcionáltunk jól. Többen tudtunk gólt rúgni fontos pillanatokban, tehát nem 1-2 játékostól függött az eddigi szereplésünk.
– Amennyiben a bajnoki helyezésen túl megyünk, mit gondolsz, mennyire sikerült ebben a szezonban egy olyan együttest összerakni, amely saját stílussal rendelkezett?
 – Ezek a fiúk tudják, én mit szeretnék látni a pályán, szinte mindegyikkel dolgoztam az utánpótlásban. A támadó foci híve vagyok, ez megmutatkozott az 50 rúgott gólunkban is. Mit szeret a szurkoló? Sok gólt! Több dolgot próbáltunk az elmúlt félév alatt, amit néhányszor alkalmaztunk is. Annak a híve vagyok, hogy több arcát kell mutatni egy csapatnak, mert ha csak egy van, az kiismerhető. Ebben még van hová fejlődni.
– Arról is beszéljünk, hogyan néz ki az együttes téli programja?
– Január 15-én kezdjük a felkészülést heti 4 edzésekkel, illetve lesznek napi 2 edzések is, ahol 6 edzőmérkőzés lesz beiktatva a bajnokság kezdetéig. Főleg erősebb, NB III-as csapatokkal fogunk mérkőzni, hogy lássuk hol is tartunk.
– Végezetül ha szezon végeztével megkérdezik, mi lenne az amivel minimálisan is elégedett lennél, mi lenne az?
– Az 1-8. hely valamelyikével, amit sokan vártak tőlünk! Nyilván azért küzd mindenki bármilyen bajnokságban, hogy az első legyen! A fiúknak minél több meccset meg kell nyerni, aztán majd meglátjuk mire lesz elég.
Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!