Ötből öt – interjú Nagy Gáborral, felnőtt csapatunk edzőjével

Felnőtt csapatunk öt forduló elteltével hibátlan mérleggel vezeti a bajnoki tabellát. Nagy Gábor azonban óvatosságra int, hogy kis léptekkel haladjunk előre.

 – Ötből ötöt nyertünk, valld be őszintén gondoltad volna ezt a bajnokság kezdetekor?
Mivel nem ismertem a megyei I-es mezőnyt látatlanban nem gondoltam volna, hogy ötből öt mérkőzést nyerünk. Igaz a pályán csak négy győzelem lett, mert Bogács csapata nem érkezett meg a hazai mérkőzésre.
– Miben látod a sikeresség legfőbb okát, gyengébb a mezőny a vártnál vagy a fiúk ennyire jók, vagy mindkettő?
– Nem mondanám, hogy gyenge a mezőny, szinte minden héten vannak meglepetés eredmények. Az, hogy milyenek vagyunk, azt majd fél szezon után lehet látni. Egy biztos, jól rajtoltunk és szeretnénk minél tovább ott lenni az elején, vagy tűz közelben!
– Ilyenkor egy fiatal csapatnál talán az a legnehezebb, hogy meccsről-meccsre földön tartsd őket?
– Játékosként és edzőként is mindig maximalista voltam magammal és a csapataimmal egyaránt. Nem szabad elkényelmesedni soha, mert előbb utóbb vissza felé sül el. Munkában hiszek, a csapategységben és a foci iránti alázatban. Igaz, néha be kell húzni a féket a fiataloknak, és megértetni velük, hogy óvatosnak lenni mindig jobb. Elég kis léptekkel előre haladni.
– Jó pár idegenbeli mérkőzés után szombaton játszotta első tétmeccsét hazai környezetben a csapat, azt hiszem a premier igazán jól sikerült!
Igen! Nagyon várta már a csapat, hogy itthon játszhasson. Úgy érzem a fiúk teljes mértékben meghálálták a kilátogató szurkolóknak a biztatást! Egész mérkőzésen támadó játékra törekedtünk, minél több gólt akartunk szerezni, ami tetszik az embereknek. Örülök, hogy minden hazai szimpatizáns örömmel tehetett haza.
– Két alapembere is kidőlt a csapatnak – Chepa és Jóni révén, utóbbit alattomosan, szánt szándékkal rúgták meg Edelényben! Mi a véleményed erről?
– Sajnálatos mindkét emberünk kiesése, főleg Jónié, mert ő egy ilyen eset miatt hosszabb időre, két és fél hónapra esett ki. Számomra meglepő, hogy szándékosan rúgnak le embereket, ilyet senki sem engedhet meg magának, labdarúgó pályára ez nem való.
– A hazai meccsen nem érződött a hiányuk, pedig az addig szintén hibátlan Mezőkeresztessel játszottunk. Azért ez is biztató jel, hogy minden játékosnak fontos szerepe van, és úgy néz ki megfelelően tudja helyettesíteni az aktuális hiányzókat?
– Mindig azt szajkózom, hogy mindenki egyformán fontos egy csapatban. Nyilván aki kevesebbet játszik annak rosszabb elviselni a helyzetet, de dolgozni kell, lehetőséget eddig is és ezután is fog kapni mindenki! Csak akkor tudjuk pótolni bárki kiesését, ha maximálisan oda teszi magát minden egyes játékos!
– Sajóbábonyba látogatunk a hétvégén, ahol az ősz egyik legfontosabb meccse vár ránk!
– Eddig ez a legfontosabb meccs a szezonban. Ellenfelünk a legerősebb játékosállománnyal rendelkezik ebben az osztályban, akik kijelentették, hogy idén is bajnokságot akarnak nyerni és visszajutni az NB III-ba. Szezonjuk eddig nem úgy sikerült ahogy ők gondolták, de veszélyes csapat. Mi csináljuk tovább a dolgunkat, meglátjuk mit tudunk kihozni belőle.
Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!