Prisztács Tamás: “Meg vagyok győződve arról, hogy ez a csapat nagy dolgokra képes”

Bátran és jól játszottunk – de nem eredményesen – a Tállya elleni bajnoki mérkőzésen. Vezetőedzőnket, Prisztács Tamást kérdeztük ő hogyan látta a tegnapi összecsapást.

– Hogyan értékeled a tegnapi találkozót?
– Szerencse nélkül kezdtük a szezont. A tegnapi teljesítményéért büszke vagyok a csapatomra. Taktikailag sikerült mindent batartani, az első perctől az utolsóig mi diktáltuk a tempót, mi irányitottuk a játékot. Az első félidőben több 100%-os helyzetet dolgoztunk ki, sajnos ebből egyet sem sikerült gólra váltanunk. És ahogy ez lenni szokott, egy szerencsétlen szitúációból megszerezte a vezetést a Tállya. A második játékrészben újból nyomás alatt tartottuk a hazai csapatot, sikerült is két perc alatt két gyönyörű góllal egyenlítenünk, de az ebben a helyzetben kulcsfontosságú vezetést nem sikerült megszereznünk.
 – Remek volt az támadójátékunk, én személy szerint még 2-0-ás hazai vezetésnél sem gondoltam, hogy kikaphatunk. Miben látod a vereség legfőbb okát?
 – A gólhelyzetek ki nem használásában! A futballt gólra játszák, ellenfeleink kihasználták a hibáinkat, mi pedig szenvedtünk a döntő fázisokban. Remélem ennek javulása csak idő kérdése, mert a támadó játékunkban nagy potenciál van. 2-2-nél óriási ziccerünk volt, hogy megszerezzük a vezetést, de nem sikerült azt se berúgnunk. Sőt ellefelünk kapott egy büntetőt, amelynek értékesítése után ment el a mérkőzés, mert innen megint futnunk kellett az erdmény után, és bár megvoltak a lehetőségeink, de ezek rendre kimaradtak, a legvégén pedig mindent feltettünk egy lapra. Ha berúgjuk a ziccert biztos, hogy mi nyerünk, de a fociban nincs ha.
– A rossz rajt – az eddigi két vereség – mennyire foghatja meg a csapatot?
– Ezeken nem rágodhatunk, csak előrefelé nézünk. Pozítivan kell gondolkodnunk és még többet küzdenünk. Meg vagyok győződve arról, hogy ez a csapat nagy dolgokra képes.
Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!