Sánta Tibor: “Élvezni és szeretni kell a játékot”

A téli szünet kezdetén NB III-as csapatunk kapitányát kérdeztük az őszi idényről.

– Hogyan élted meg, milyennek láttad a csapat őszi szezonját?

  • Nyáron éreztük, hogy nagyon nehéz félév következik, és ez be is bizonyosodott. Aláírtuk volna ezt a 20 megszerzett pontot, de úgy érzem 5 még benne maradt együttesünkben. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, mert nem volt olyan ellenfelünk akik játékban nagyon fölénk nőttek volna. Annak tudatában, hogy a keretünk 50 százaléka tavaly a második csapatban játszott, vagy nem volt még NB-s tapasztalata pozitívnak értékelem ezt a félévet, de bízok benne, hogy pár helyet tudunk előre lépni a tabellán a szezon végére.

– Mennyire vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

  • A teljesítményemmel nem vagyok elégedetlen, élveztem a játékot, megpróbáltam kihozni magamból a legtöbbet. Tisztába vagyok vele, hogy nálam más a mérce, próbáltam levenni a terhet a játékostársaim válláról. Petranics Szergejjel sokat dolgoztunk, és ezt eredményesnek éreztem. Vannak dolgok amiben sikerült előrelépnem, de a szezon utolsó harmadában sérülés hátráltatott, és volt olyan meccs amikor pályára léptem, de nem voltam olyan állapotban, hogy pályára lépjek, de jól jöttünk ki belőle szerencsére. Remélem a januári felkészülés sérülésmentes lesz, és csak a védésre kell koncentrálnom.

– Neked melyik volt az “ősz meccse”, vagy az “ősz pillanata”?

  • Sok szép pillanat volt! Személy szerint nekem nincs kedvencem a saját teljesítményem alapján, de csapat szempontjából a balassagyarmati győzelem 10 emberrel! Egy olyan csapatot győztünk le ahol NB I és NB II-es múlttal rendelkező játékosok voltak, és két saját nevelésű játékos góljával nyertük meg a meccset, ez egy nagyon szép emlék marad nekünk, de minden győzelemre jó visszagondolni.

– A 10. helyen telelünk, szerinted mi az amiben kell változni, változtatni, hogy előrébb lépjünk?

  • Ahhoz, hogy előre lépjünk kell még 2-3 jó játékos, és folytatni kell az elkezdett munkát. Komolyan kell foglalkozni mindenkinek és nagyobb alázattal lenni a foci iránt, és ami a legfontosabb élvezni és szeretni kell a játékot.
Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!