Sok próbajátékos, alakuló keret

Javában folyik NB III-as együttesünk felkészülése az augusztus 4-én kezdődő bajnokságra. Próbálkozó játékosok jönnek és mennek csapatunk edzésein, mert fontos, hogy minél hamarabb kialakuljon a végleges keret – mely egy ütőképes fiatal gárda kell, hogy legyen.

Az emúlt bajnoki évben szerepelt alapemberek döntő többsége továbbra is Prisztács Tamás rendelkezésére áll. A második csapatból szintén elkezdték a foglalkozásokat az NB III-asokkal: Nagy Csaba (kapus), Balogh Marcell (középpályás), Buda Bence (középpályás), Jóni Gábor (támadó), Kiss Marcell (csatár) és Baráz Márkó (védő). A keret további részét azok a saját nevelésű utánpótláskorú játékosok – Kelemen Gergő (középpályás, 2000), Kerekes Dávid (kapus, 2002), Lubomir Godarsky (balhátvéd, 2002), Matusz Roland (középpályás, 2000), Orosz Bence (középpályás, 2000), Wang Zhuo Andor (középpályás, 2003)  – alkotják.

A szerdai tréningen megrendezett 2×45 perces  egymás közti mérkőzést döntően a próbajátékon lévő játékosok kipróbálására használta fel Prisztács Tamás edző. Voltak aki csak aznap jöttek, de már távoztak is, viszont már akkor kiderült, hogy egy fiatal kárpátaljai játékos nagy valószínűséggel marad Cigándon. Van esélye pár fiatalnak is, hogy CISE mezben szerepeljen a jövőben, míg több játékos sorsa a szerdai Hajdúszoboszló elleni hazai edzőmeccs után dőlhet el. Folyamatosan folynak még tárgyalások a hét elején több játékossal, viszont a tuzséri Pukish Artur valamint a két soproni próbázó, Gáncs Gergő és Krizsonits Mátyás játékára már nem számít a szakmai stáb. Tegnap lejátszotta első felkészülési mérkőzését is felnőtt együttesünk – ezen is sok minden kiderült. Az összecsapás után elköszöntek két ukrán próbázótól, Miklosh-tól és Varvarinec-től, de biztossá vált, hogy nem lesz együttesünk játékosa a szlovák Sovic sem.

Holnap délután folytatódik a felkészülés, majd kedden már két edzés szerepel a programban.

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!