Szakértőnk: Fogarasi Zoltán (Diósgyőri VTK II)

Szombaton a 15. fordulót rendezik az NB III Keleti csoportjában. Ezúttal klubunk korábbi edzője, a DVTK LA igazgató-helyettese, Fogarasi Zoltán tippelt a játéknap mérkőzéseire.

Nyírbátor – Gyöngyös: – Eredményes két évet (két nb3-as ezüstérem) töltöttem el Nyírbátorban, ahol sajnálattal hallom, hogy súlyosak az anyagi problémák. Ettől függetlenül van tartása és becsülete a csapatnak, ahol a játékosok hétről-hétre bizonyítják, hogy remek sportemberek. Éppen ezért gondolom azt, hogy ezt a mérkőzést is behúzzák az edzőváltás után igen jó eredményeket elérő gyöngyösi csapattal szemben. Tippem: 3-1.

Tiszaújváros – Füzesgyarmat: – A hazai csapat eddigi mérsékeltebb szereplése igen meglepő számomra, hiszen remek körülmények között dolgozhatnak és papíron nekik van az egyik legjobb játékosállományuk a csoportban. A vendégek kerete sem lebecsülendő, hiszen Márkus Zsolti barátomék remek játékosokból álló csapatot raktak össze a nyáron, akik közül többükkel is dolgozhattam már. Izgalmas találkozót várok, ahol leginkább a pontosztozkodás a legvalószínűbb. Tippem: 1-1.

Putnok – Eger: – A Putnokot hazai környezetben nagyon nehéz legyőzni, hiszen amellett, hogy remek csapat, általában nagy nyomást gyakorol az ellenfeleire. Mindig sok helyzetet dolgoznak ki, kérdés, hogy kapu előtt mennyire lesznek hatékonyak. Feljutó csapatként az Eger is igen jól teljesít, bár az újonc csapatokra jellemző hektikusság jellemző rájuk is. Szurkolok az Egernek, de a kemény és küzdelmes találkozón a hazai csapatot esélyesebbnek tartom a három pont megszerzésére. Tippem: 2-1.

Salgótarján – DEAC: – Nehéz kiigazodni a hazai csapat teljesítményén, hiszen eddig a papíron nehezebbnek tűnő találkozókon gyűjtötték be a pontjaik nagyobb részét (Szolnok, ESMTK, Füzesgyarmat, Sényő). Az utóbbi időben ráadásul eredményesen is játszanak, de veszélyzónában vannak, így kérdés, hogy ezt a nyomást hogyan tudják majd kezelni a hétvégi mérkőzésen, ahol az igen masszív és az elmúlt hetekben jól szereplő DEAC lesz az ellenfelük. Itt is döntetlen körüli eredményt várok sok góllal. Tippem: 2-2.

Sajóbábony – Szolnok: – A hazai csapat a kiesés elkerüléséért küzd, míg a vendégek a feljutásért. Ellentétes célok, de ez a mostani mérkőzésen el fog tűnni, hiszen a Sajóbábony ellen mindenkinek kőkeményen meg kell küzdenie a három pontért. Most sem lesz ez másképp, ennek ellenére Tóth Tibi kollégám nagyon jól szervezett és jó állományú csapatát esélyesebbnek tartom a győzelemre. Tippem: 1-2.

Tállya – DVTK II: – Mindkét csapat „idegenben” játszik, úgyhogy a hazai pálya előnye most nem számít majd. A Tállya megnyugtató pozícióban van, míg nekünk óriási szükségünk van a három pontra. Fiatal játékosaink hétről-hétre egyre jobban és bátrabban játszanak, látszik rajtuk a fejlődés, ugyanakkor a kapu előtti hatékonyságban feltétlenül javulnunk kell. Ha ez így lesz, akkor a forduló meglepetését okozhatjuk, amiben természetesen nagyon bízom. Tippem: 1-2.

Jászberény – Sényő: – A hazai gárda számomra meglepő edzőváltáson esett át a héten, amiről nem tudni, hogy milyen hatással lesz a csapatra. Könnyű dolguk nem lesz az utóbbi időben szintén egy kicsit megtorpanó Sényővel szemben, de mivel mindkét csapat játsza a focit, így a nézők mindenképpen jól szórakozhatnak ezen a döntetlenszagú mérkőzésen. Tippem: 1-1.

Cigánd – ESMTK: – Két éve az irányításommal még NB II-be jutott a cigándi csapat, most pedig nagy sajnálatomra az NB III-ból történő kiesés elkerüléséért küzd. A múlt héten pontot szerzett a gárda, ami hazai pályán újabb pontszerzésre adhat bizakodást a feljutásért játszó, és a múlt héten rangadót nyerő vendégekkel szemben, ami viszont nagyon nehéz feladatnak tűnik. Tippem: 1-2.

Fotó: dvtk.eu

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!