Teljes vérátömlesztés – régi-új játékosok a keretben

Sajnos csapatunk a szezon végeztével búcsúzott a harmadosztálytól. A klubvezetés ezért úgy döntött, hogy mindenkivel szerződést bont, valamint arról is határozott, hogy helyi, környékbeli, saját identitású játékosokból épít egy igazán cigándi csapatot, az utánpótlás bevonásával.

Amint arról beszámoltunk a vezetőedző Nagy Gábor lett, akinek az irányításával annak idején felkerült a CISE az NB III-ba. A klub egy folyamatos építkezés elé néz, nem egy évre szól a munka, meg van határozva a minél hamarabbi feljutás, így az is benne lehet, hogy egyből visszakerül a csapat az NB III-ba.

A tárgyalások már a vége felé járnak a potenciálisan szóba jöhető új játékosokkal, akik beleillenek ebbe a tervezett jövőbe, koncepcióba. Jelenleg 17 futballistája van a keretnek akikre Nagy Gábor edző számít, valamint azok a fiatalok akik már érettek a feladatra, hogy felnőtt csapatban játszhassanak.

Csupán Oláh Levente és Répási Regő maradt a tavalyi keretből. 15 régi-új labdarúgóval már megegyezett a vezetőség, ők valamennyien játszottak korábban Cigándon. Sőt túlnyomó többségük a klub saját nevelésű játékosa volt.

Maradt Matusz Roland is aki az elmúlt szezonban ugyan tagja volt a felnőtt keretnek, de az iskolai elfoglaltsága miatt nem tudott rendszeresen edzésekre járni. A CISE tagja lesz jövőre is a két kölcsönből visszaérkező, Horváth Attila és Timkó Zsolt is.

Kapusposzton visszatér Csáki Tamás, aki legutóbb Mándokon védett, neki jelenthet konkurenciát a Sárospatakról érkező Nagy Csaba. Baráz Márkó, Marozsán István, Pásztor Alex és Popovics Patrik a védelemben megmutatkozó hiányosságokat orvosolhatja, Csáki Péter, Oravecz Zénó a középpályán jelent erősítést. A visszatérő Balogh Marcell, Gönczi Zoltán és Kovács Dávid a támadásokban segíthet, Jóni Gábor pedig az első számú gólfelelőse lehet a gárdának. Az utánpótlásból Balla Dániel, Behina Bálint, Lubomir Godarsky és Wang Zhuo Andor lehet a felnőtt keret tagja.

A tervek szerint július 3-án veszi kezdetét a csapat felkészülése, addigra a vezetőség le akarja zárni a keretet érintő nyitott kérdéseket, hogy csak a munkára koncentrálhasson mindenki.

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!