Timkó Zsolt: “Nagyon szeretem a csapatot, jól érzem magam”

Éles váltásokkal rövid időn belül az NB III-as felnőtt csapatnál találta magát, mi több a Nyírbátor elleni tavaszi idénnyitó bajnokin megszerezte élete első felnőtt NB-s gólját. Timkó Zsolttal beszélgettünk.

– Megszerezted első gólodat a felnőtt NB-s bajnokságban, ez milyen érzést váltott ki benned?
– Régóta vártam már ezt a pillanatot, és éreztem már, hogy jönni fog, természetesen boldog voltam, és az külön öröm, hogy pontot szereztünk a gólommal.
– Nemrég még az utánpótlás együttesekben, majd utána a második csapatban játszottál. Miben látod a legfőbb különbséget a két szint között?
– Rengeteg különbséget érzek! Főleg a játék irama ami nagyobb az NB III-ban, hogy itt nem lehet hibázni, mert a jobb csapatok azonnal kihasználjak, mindezek mellet pontosabban és fegyelmezetten kell játszani.
– Úgy látszik azért a tempót sikerül lassan felvenned, hiszen Szénay mester bízik benned, mert eddig mindkét tavaszi bajnokin kezdő voltál! Gondolom sokat is dolgozol érte.
– Igen, én is úgy gondolom, hogy lassan sikerül felvennem. Mivel nyáron nem az első kerettel készültem, nehezen tudtam szezon közbe a ritmust felvenni, de télen úgy érzem nagyon jól dolgoztunk az erőnléti edzővel, és most jó erőben érzem magam, és a csapatot is. Nagyon örülök, hogy a Mester bízik bennem, igyekszem a legjobbat nyújtani minden edzésen, és meccsen is, próbálom azt végrehajtani amit kér tőlem és elvár.
– Milyennek látod a csapatot, milyenek a csapattársak?
– Nagyon szeretem a csapatot, jól érzem magam. Mindenkivel jól kijövők, még Baksával is. Az idősebbek sokat segítenek a fiataloknak, az edzéseken is sokat tanulhatunk tőlük. Remek a hangulat az öltözőben, egyben van a csapat, úgy gondolom és remélem ez eredményben is meg fog mutatkozni előbb-utóbb.
– Milyen helyezéssel lennél elégedett a bajnokság végén?
– Úgy gondolom az 1-3. helyre már nem tudunk odaérni, de ha a sérülések és eltiltások elkerülnek minket, és minden meccsen tudjuk azt hozni amit a Mester elvár tőlünk akkor szerintem reális lehet az 5-6.hely.
Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!