Körzetközpont: Megvolt az első információgyűjtés

A Cigánd SE a nyártól megreformált képzési rendszer újabb szintjén dolgozik tovább, hiszen a klubot körzetközpontnak terjesztette fel a Magyar Labdarúgó Szövetség.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az MLSZ nyártól kialakítja az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző-centrumok hálózatát. Az elnökség döntött arról is, hogy melyik lesz az a 27 B-, és 94 C-szintű sportszervezet, amelyek fontos szakmai feladatot látnak el az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatának tagjaként 2021 nyarától. A Cigánd SE “C” besorolást kapott.

A C-szint “Körzetközpontot (KK)” jelent az MLSZ Sportigazgatóság Bozsik Egyesületi Program koordinátorai által elvégzett audit megyei eredményei ismeretében. A besorolásokat az MLSZ évente felülvizsgálja, az egyesületek működését, utánpótlás-nevelő munkáját folyamatosan mentorálja majd.

Mostantól a megyei tehetségközpont (B-szint) a területileg hozzátartozó körzetközpontokkal (C-szint) közösen felelnek az amatőr és grassroots klubokban (D-szint) nevelkedő labdarúgók kiválasztásáért, képzéséért és versenyeztetéséért.

A Cigánd SE egyedüli módon nem saját megyéjében, hanem a hozzánk közeli SZ.-SZ.-B. megyében lett KK. Amely nemcsak földrajzi, de szakmai szempontból is a legideálisabb.

Barczi Róbert, az MLSZ sportigazgatója ma megtartotta első szakmai konferenciáját Telkiben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéhez tartozó Tehetségközpontnak (TK), és az alájuk tartozó Körzetközpontoknak (KK). Klubunk részéről Tóth István, klubvezető vett részt a eseményen, aki elmondta: „A rendezvényen a rendszer felépítéséről, a szakmai továbbfejlődésről és arról az óriási munkáról adott tájékoztatást a sportigazgató, ami a klubokra hárul az elkövetkezendő években. Ezen munka középpontjában azonban nem más, mint a gyerekek érdekei állnak, ami mindennél előbbvaló. További információkkal, a későbbi egyeztetések és a pontos szakmai iránymutatás után tudunk szolgálni.”

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei klubok:

B-szint:
Spartacus 1928 Utánpótlásképző – Központ Nonprofit Kft. (Nyíregyháza)

C-szint:
Cigánd SE
Csenger FC
Filo SE (Nyíregyháza)
Mátészalkai MTK
Nyírbátori LSE
Tarpa SC

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!