Mégis folytatódhatnak az amatőr bajnokságok!?

Az Magyar Labdarúgó Szövetség késő esti közleménye szerint: ” Az MLSZ továbbra is kivétel nélkül elfogadja és betartja a hatósági korlátozásokat, ugyanakkor minden lehetőséget megragad, amely felelős körülmények között a futball folytatását segíti. Amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról”

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

Tehát minden valószínűséggel az amatőr bajnokságok nem kerülnek felfüggesztésre, az utánpótlás és futsal bajnokságok sem. De úgy néz ki csak azok a mérkőzések kerülnek lejátszásra, amelyeken mindkét érintett sportszervezet részt kíván venni. Bármelyik sportszervezet indoklás és igazolás nélkül kérheti a mérkőzés elhalasztását. A halasztási kérelmet nem kell az ellenfélnek jóváhagynia.  

Hivatalos értesítés holnap délután várható a megyei szövetségtől a bajnokság folytatásának feltételeiről.

Share Now

Kapcsolódó bejegyzések

Szóljon hozzá!