„Legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot, majd sikeresek legyünk az osztályozókon…”

Nagy Dávid, a Cigánd SE ideiglenes csapatkapitánya 23 góllal vezeti a góllövőlistát, pedig már 26-ot szerzett, de a kizárt Encs elleni három találatát természetesen annulálták. Elsőszámú gólfelelősünk a lehetséges gólkirályi címe mellett beszélt a sikeres tavaszi rajtról, a célok megvalósításáról és sok minden másról.

Sikeres tavaszi rajt, változatlan játékstílus

„A játékunk az őszihez képest nem változott. Törekszünk minél többet birtokolni a labdát, ha elvesztettük akkor gyorsan visszaszerezni. Az ellenfél felállási formájától függően a pálya középső részén vagy a széleken alakítunk ki létszámfölényt, amiből próbálunk eredményesek lenni. Legfontosabb feladat, hogy lehetőleg ne kapjunk gólt, mert a támadó szekcióban kreatív és gólérzékeny játékosaink vannak, így tudunk meccseket nyerni.” – kezdte mondandóját Nagy Dávid.

Csapatkapitányi karszalag

Gólkirályság

– Természetesen a bajnokság kezdetétől foglalkoztat a téma, de ez csak másodlagos. Zsinórban háromszor voltam gólkirály Szabolcsban, úgy érkeztem Cigándra. Jól sikerült az őszi szezonom és a tavaszit is eredményesen kezdtem, igyekszem tartani a formát. Legfontosabb, hogy megnyerjük a bajnokságot, majd sikeresek legyünk az osztályozókon, ha ehhez egy gólkirályi cím is párosul, az csak hab a tortán!

Az új játékosokról

Fabu Márton: Játék-intelligens védekező középpályás/belső védő. Fejjátéka kimagasló, nagyon jól helyezkedik, olvassa a játékot, technikailag is rendben van. Fontos láncszeme a csapatnak.
Kristófi Sándor: Gyors, agilis, gólérzékeny támadó, nagyon jó adottságokkal. Nagy erősítés, az amúgy sem gyenge támadósorunkba. Fontos gólok és gólpasszok várhatóak tőle.
Szilvási Péter: Nem véletlenül játszott Németországban és több komoly magyar csapatban, jó felépítésű, nagyon erős belső védő, aki jól lát a pályán. Nagy szüksége van rá a védelmünknek a célok eléréséhez.
Kovács Gergő: Megsérült a felkészülés alatt, de már köztünk van, és hamarosan régi formájában lesz. Védekező középpályás, rengeteget tud futni, nagyon kemény, erős a párharcokban. Emellett pazar a rúgótechnikája, támadásépítésben is kiveszi a részét.
Hussein Shadi: Kiváló támadó középpályás. Remekül tud ritmust váltani, technikás, jó helyen van nála a labda. Sajnos hosszabb ideje sérült, várjuk vissza!