Bozsik Intézményi Torna volt Cigándon

A háromnapos rendezvényen, több mint kétszázötven labdarúgópalánta mutatta meg tehetségét.

A Bozsik Intézményi Program első tavaszi tornája április 17-18-19-én került megrendezésre Cigándon, a Vasút utcai Edzőközpontban. A térségből tíz óvoda és kilenc iskola képviseltette magát a különböző korcsoportokban.

A tornát öt korcsoportban tartották, melynek a labdarúgás és a rendszeres sportolás megszerettetése az egyik feladata, illetve célja, hogy olyan gyerekeket is bevonjanak a labdarúgásba, akik nem igazolt játékosok. A torna során nem számoltak eredményeket, nem voltak helyezések. A sportolás után jutalmazásban részesültek a résztvevő fiatalok, a szezon végén pedig emlékérmet kapnak majd.

„Célunk a sportág megszerettetése mellett az egészséges életmódra nevelés, valamint, hogy még több tehetséges gyerek kerüljön felszínre, és igazoljon egyesületünkhöz – fogalmazott Nagy Gábor, körzeti szervező. – Tizenkilenc intézmény volt jelen a tornánkon, több mint kétszázötven gyerek lépett pályára a három nap folyamán. Minden mérkőzésen végig nagyon boldog, vidám, önfeledt gyermekeket láthattunk, akik ugyanúgy örültek egy-egy szép cselnek a csapattársaiktól, mint a góloknak. Köszönjük minden pedagógusnak a támogatást, és az önkéntesnek a segítséget a rendezvény lebonyolításában!”

Korosztályok
O. korcsoport: fiú, leány, vegyes (2015. január 1. – 2018. december 31. között születettek)
I. korcsoport: fiú, leány, vegyes (2014. január 1. – 2016. december 31. között születettek)
II. korcsoport: fiú, leány, vegyes (2012. január 1. – 2015. december 31. között születettek)
III. korcsoport: fiú, leány, vegyes (2010. január 1. – 2013. december 31. között születettek)
IV. korcsoport: fiú, leány, vegyes (2008. január 1. – 2011. december 31. között születettek)

Szakemberek figyelik folyamatosan a tehetségeket, és az ügyesebb játékosokat megpróbálják bevonni az egyesületi keretekbe. Az óvodákat, iskolákat a játékos és csapatlétszámok függvényében sportfelszerelésekkel támogatja a program.