Minden, amit a Monostorpályi csapatáról tudni érdemes

A keddi osztályozó sorsoláson eldőlt, hogy Hajdú-Bihar vármegye bajnoka, a Monostorpályi SE ellen kell kivívnia csapatunknak a feljutást. A mindent eldöntő párharc első felvonása ellenfelünk otthonában lesz vasárnap, a visszavágó pedig rá egy hétre Cigándon.

A múlt és a jelen

A Monostorpályi SE múltja egészen 1951-ig nyúlik vissza. Az együttes alapvetően a területi, járási és megyei alsóbb osztályú bajnokságokban töltötte ideje nagy részét a 80-as évek közepéig. A kor versenyrendszerének megfelelően, vannak eltérések az elnevezések, illetve az osztályok szintjei közt, de ami a lényeg, 2013-tól zsinórban már a tizenegyedik éve tagja a megyei elitnek, melyet az idén másodjára nyert meg.

Domináns csapat Hajdú-Bihar vármegyében

A tavalyi ezüst után az idén már behúzták a bajnokságot a lelkes monostoriak. 23 győzelmük mellett 3 döntetlen és 4 vereség rontotta az összképet, az utolsó előtti körben kikaptak, amikor már bajnokok voltak. 30 meccsükön 81 gólt szereztek, ehhez 29 kapott társult, aminél csak a Hajdúnánás rendelkezik jobb mutatóval.  Érdekesség, hogy a Magyar Kupa főtábláján egészen a legjobb 64 közé meneteltek, többek között az NB III-as Tiszaújváros együttesét is kiejtve.

Ismerős a keretben, fiatal, ambiciózus edző

Sok jó játékosa van a Monostornak. Számunkra a legismertebb név egyértelműen a kapusuk, Bákonyi Norbert, aki közel négy szezonon át erősítette csapatunkat. A csupaszív játékos a csapatkapitánya a hajdú-bihari együttesnek. Szót kell ejtenünk a gyors szélső játékosaikról, akik rendkívüli sebességgel rohamozzák az ellenfél kapuját, ha terület nyílik előttük. Meg kell említeni Bíró Pétert, aki az NB I-ben is bemutatkozott, gólérzékeny és kitűnő bal lába van, apróbb sérülése miatt ugyan nem játszott az utolsó két bajnokin, de ellenünk biztosan pályára lép. A  Monostor több futsalosát is jegelhette, akiket az osztályozóra reaktiválhat majd. A gárda házi gólkirálya, Rostás Gábor, aki 18 találatot jegyzett a bajnokságban. A csapat kispadján egy nagyon fiatal tréner ül, Bereczky Bence személyében, aki tavaly óta irányítja a Monostort. A mindössze 26 éves ambiciózus edző játékos-pályafutása a DLA-n kezdődött, de felnőtt korára pár éve után végleg felhagyott a játékkal, az idén doktorált, jogi diplomát szerzett. A fiatal tréner sportos családból származik, édesanyja, Nyilas Tünde kézilabdázott a DVSC-ben, édesapja Bereczky Attila pedig sportújságíró, és a DVSC női kézilabda csapatának menedzsere.

Osztályozó 1. mérkőzés: 2023. június 4. (vasárnap), 17.30 Monostorpályi SE – Cigánd SE

Osztályozó 2. mérkőzés: 2023. június 11. (vasárnap), 17.00 Cigánd SE – Monostorpályi SE

Borítókép forrása: Monostorpályi SE facebook-oldala