Indul a tavaszi szezon: Remek ősz után a harmadik helyről várjuk a folytatást

A Cigánd SE labdarúgói számos edzéssel és felkészülési mérkőzéssel hangoltak a bajnokság tavaszi folytatására. A tabella harmadik helyén telelő csapatunk Debrecenben kezdi meg a tavaszi szereplését.

Két fiatal labdarúgó érkezett a télen, a 26 éves Erdei András és a 20 esztendős Nikita Honcsar is Cigándon folytatja. Ugyanakkor a felkészülés alatt a kölcsönből visszatérők mellett közvetlen az utánpótlásból is kerültek fel játékosok az első kerethez.

– Összességében egy kifejezetten jó felkészülést zártunk, az első két hetet leszámítva szinte mindent labdával csináltunk – amit a játékosok is szeretnek – úgyhogy végig jó hangulatban telt ez a néhány hét – mondta Erdei András, a CISE egyik téli igazolása. – Akadt egy-két gyengébb edzőmeccsünk, viszont a többin jó ellenfeleket tudtunk megverni, vagy biztató játékot mutatni, amiből lehet épitkezni. Nagyon sajnálom, hogy nem telt el súlyos sérülés nélkül a tél. Szegedi Bence sérülése volt a legnegatívabb pontja a téli alapozásnak – folytatta keserúen középpályásunk. – Én személy szerint nagyon jól érzem magam, egy olyan társaságba kerültem ahol tisztelettel és alázattal állnak hozzá a munkához, és a játékosok az edzőkhöz, ami szerintem elég ritka, főleg ebben az osztályban. Emellett a játékosok egyéni képessége is nagyon rendben van, a legtöbb posztra legalább két hasonló tudású srác áll rendelkezésre, ami nagyon nagy előny lehet. Úgy érzem hamar befogadtak a társak, úgyhogy erről csak pozitívan tudok nyilatkozni. A tavasz nem lesz könnyű, mert ez a csapat kivívta magának, hogy innentől ne csak egy feljutó újoncként tekintsenek rá, emiatt minden ellenfél úgy készül majd, hogy jön a Cigánd, szóval itt nem lehet hátradőlni. Talán ez nekünk jót is fog tenni, mert a felkészülésből kiindulva a hajtósabb, aggresszív focit játszó csapatok ellen jobban muzsikáltunk. Nagyon várom már a bajnokikat, a 13 meccsből a lehető legtöbbet megakarjuk nyerni – fogalmazott a friss érkezőnk.

– Én később csatlakoztam a csapatahoz, az elején egy kicsit nehéz volt, mert volt lemaradásom a többiekhez képest, de utána megszoktam, viszont még mindig nem vagyok a legjobb állapotban – kezdett bele Nikita Honcsar, a másik téli érkező. – Sok meccset játszotunk, ami segitett nekem, hogy minél hamarabb visszatérjen a jó formám. Örulok annak, hogy sikerult gólokat is szereznem az edzőmeccseken, ezáltal önbizalmat szereztem. A héten kezdődik a tavaszi rajt, amire nagyon vártunk és készültünk. Nagyon jó brigád van Cigándon. Szeretnék segíteni a csapatomnak, hogy minden meccset nyerjünk meg – mondta a 20 éves játékos.

– Úgy érzem, hogy taktikailag és fizikálisan is felkészültünk a tavaszi szezonra – vette át a szót Juhász Martin. – Jó csapatok ellen játszottuk le az edzőmérkőzéseinket, amiből szerintem sokat profitáltunk. Próbálta mindenki kijavítani a hibákat, ami szerintem nagyrészt sikerült is, ezért ha mindenki maximális odaadással fog pályára lépni a bajnoki mérkőzéseken, akkor egy sikeres tavaszt zárhatunk – zárta mondandóját fiatal játékosunk.