„Elindultunk egy úton és keményen dolgozunk tovább”

Szombaton az U10-es leány kézilabdacsapatunk a Gyermekbajnokság utolsó fordulóján vett részt, melyet hazai pályán rendeztek meg.

Mivel már egy kis tapasztalatot szereztek a korábbi két fordulóban, így még inkább nagy izgalommal várták a hétvégét lányaink. A torna végeztével a csapat edzője, Ablonczyné Gyüre Henrietta értékelte játékosai teljesítményét.

– Először a bajnokság egyik legjobb csapatával mérkőztünk. Fegyelmezetten, koncentrálva, keményen védekezve, szárnyaikat nyitogató, szép támadásokkal, jó egyéni megoldásokkal nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nagy örömünkre többször is az ellenfél kapujába találtunk, ami az előző fordulókon nem volt jellemző – nyilatkozta boldogan a szakvezető. – A második mérkőzést hatalmas önbizalommal kezdtük. A lányok olyannyira jól védekeztek, hogy ezen a meccsen nem kaptak egyetlenegy gólt sem. Bár nem számolják az U10-es bajnokságban a találatokat, de nekünk az előrelépésben ez nagyon sokat jelentett. Egy igazi csapat állt fent a pályán, a szebbnél szebb megmozdulásokkal, támadásokkal, labdaszerzésekkel, mondhatom agresszív védekezéssel, számomra nagy élményt adó kézilabda játékot láthattunk tőlük. Mindenki kihozta magából a maximumot. Mondhatom, hogy elvárásomon felül teljesítettek a leányzók. Akik látták mindhárom bajnoki fordulónkat, tapasztalhatták, hogy óriási fejlődésen mentek keresztül. Mérhetetlenül büszke vagyok a csapatra, hogy ilyen rövid idő alatt eljutottak erre a szintre. Elindultunk egy úton és keményen dolgozunk tovább. Hajrá, Cigánd!