Vezetőedzőnk argentin vb-győzelmet vár

Véget értek a nyolcaddöntők a 22. labdarúgó-világbajnokságon, pénteken jönnek az elődöntőbe jutásért a mérkőzések.

A nyolcaddöntős program keddi zárónapján a marokkói válogatott a spanyolokat 11-esekkel búcsúztatta, míg a portugál csapat kiütéses sikert aratott a svájciak felett a foci-vb-n. Ezzel véget értek a nyolcaddöntők, kialakultak a negyeddöntők párosításai. A katari rendezésű tornán már a végső szakaszban járnak a csapatok, ahol Anglia, Argentína, Brazília, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Marokkó és Portugália reménykedhet még a győzelemben. Egy európai csapat biztosan ott lesz a legjobb négy között.

Felnőtt csapatunk vezetőedzője, Paulik István a dél-amerikaiak sikeréért szorít. „A 78-as vb-t félig-meddig már követtem, és a Mario Kempes nevével fémjelzett csapat óta szorítok az argentinoknak, amelyet a következő időszakban Diego Maradona zsenialitása tovább erősített bennem – mondta szakvezetőnk. – Szeretem az olasz focit is, de sajnos őket nem láthatjuk.” Mint ismeretes a négyszeres világbajnok egymást követő második alkalommal maradt le a világbajnokságról. Szakvezetőnk elmondta, hogy a szokatlan időpont szerinte nem megfelelő az európai emberek számára, úgy gondolja a nyár a legideálisabb, de kitért a csapatok közötti egyre kisebb különbségre is. – Szembetűnő, hogy az afrikai és ázsiai csapatok felzárkóztak az európaiak mögé, és egyre kevesebb a különbség. Üde színfolt számomra Marokkó menetelése, akik ilyen fegyelmezettséggel akár a négy közé is bejuthatnak. A brazilok tűnnek a legesélyesebbnek a végső győzelemre, de innentől már bármi megtörténhet – zárta mondandóját Paulik István.

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint a negyeddöntők előtt Brazília–Portugália döntőre van a legnagyobb esély a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A negyeddöntők menetrendje:

December 9., péntek

Horvátország–Brazília, al-Rajjan (Egyetemvárosi Stadion) 16.00 

Hollandia–Argentína, Luszail 20.00 

December 10., szombat:

Marokkó–Portugália, Doha (al-Tumama Stadion) 16.00 

Anglia–Franciaország, al-Hor 20.00