Korábbi utánpótlás-válogatott játékost igazoltunk

A volt korosztályos válogatott, NB I-es rutinnal is rendelkező Szilvási Péter a CISE második téli érkezője.

A 28 esztendős belső védő pályafutása Nyíregyházán indult, majd a Honvéd akadémiájára került, onnan pedig a német Fürth második csapatához vezetett az útja. 2015 nyarán a DVSC együtteséhez igazolt, fél évvel később a Pintér Attila fémjelezte Mezőkövesdhez került kölcsönbe, akikkel feljutott az NB I-be. A 2018/19-es szezonban az NB II-es Gyirmótnál teljesedett ki, ahol a gárda meghatározó játékosa volt, csapatkapitányként 38 mérkőzésen lépett pályára, majd súlyos térdsérülést szenvedett. Felépülését követően egy kisebb szegedi és tiszaújvárosi kitérő után Sényőre igazolt, ahol fél év után abbahagyta a futballt, és családi vállalkozását irányította.

„Úgy érzem kellett ez az egy év kihagyás, hogy újra feltöltődjek és hiányozzon a foci. Amilyen jövőképet a klub felvázolt nagyon szimpatikus számomra, és 28 évesen nyíregyháziként a családomhoz közel, el tudom képzelni, hogy akár itt fejezzem be végleg a pályafutásomat – mondta Szilvási Péter a megegyezést követően. – Cigándon minden adott a színvonalas munkához, és nem kérdés, hogy magasabb osztályban van a klub helye, melyet az idén ki kell vívnunk, én minden erőmmel, képességemmel azon leszek, hogy ez sikerüljön!”

Szilvási Pétert szeretettel köszöntjük Cigándon és sok sikert kívánunk neki!

A kép 2015 októberében egy Portugália elleni U21-es válogatott mérkőzésen készült, melyen újdonsült játékosunkat a hátsó sor jobb szélén, csapatkapitányként láthatjuk, olyan prominens társaságban, mint a jelenleg is felnőtt válogatott: Klenheisler László, Botka Endre vagy Hangya Szilveszter… A luzitánok elleni hét évvel ezelőtti találkozót egyébként 2–0-ra elvesztették Szilvásiék, a hazaiak első gólját pedig nem mellesleg egy bizonyos Bruno Fernandes szerezte.