Lezárult a felkészülés második hete

Január 16-án kezdte el téli felkészülését a CISE felnőtt labdarúgócsapata a tavaszi idényre. Az őszi sérülések miatt a keretben történtek változások, melyekről folyamatosan tájékoztattuk olvasóinkat. Az alapozás első harmadáról Paulik István vezetőedző számolt be.

Felnőtt csapatunk túl van a felkészülésének első két hetén. Ebben az időszakban 10 edzésen vettek részt a játékosok, és elsősorban a fizikális terhelésen volt a hangsúly. Futás, labdás edzések és kondi szerepelt a programban. Paulik István, vezetőedző elmondása szerint a fiúk nagyon jól dolgoztak és a tervezett munkát maradéktalanul sikerült elvégezni.

A szakasz lezárásaként szombaton egy hazai felkészülési tornán vettek részt. Mivel komoly munkából érkeztek a játékosok, így ez a torna egyfajta felmérő is volt, hogy hol tartanak.

– A hathetes felkészülésből kettő áll mögöttünk. Az elmúlt napokban sikerült megvalósítanunk azokat a dolgokat amiket szerettünk volna ez idő alatt. A szombati minitorna is jól szolgálta a felkészülésünket. A tesztmérkőzéseken is fontos az eredmény, hiszen mindig nyerni akarunk, de ennél lényegesebb, hogy viszontlássuk azokat az elemeket, amelyeket edzéseken gyakorolunk. A hibáinkat folyamatosan elemezzük és javítjuk az új játékosaink miatt is. Most következik a fizikális felkészülésünk következő két hete, amely már az új taktikai elemeket is tartalmazza. A vezetőség, de az én kérésem is az volt, hogy lehetőleg magasabb osztályú csapatok ellen játszhassunk, jó iramú meccseket vívjunk, harcos, más játékstílusú együttesekkel is mérkőzzünk meg. Feladatunk még ebben az időszakban, hogy minél jobban összekovácsoljuk a csapatot. Eddig nagy lelkesedéssel, kedvvel végezték a fiúk a munkát, úgyhogy bizakodó vagyok. Persze mindig akadnak kisebb problémák, de ezeket próbáljuk minél jobban áthidalni. Ami a célokat illeti, az nem változott szeretnénk szintet lépni. – foglalta össze az elmúlt időszakot, és tekintett előre a CISE szakvezetője.