CISE KK audit: pozitív élménnyel távozhattak az MLSZ munkatársai

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó Szövetség 2021-ben új struktúrát alakított ki az egész országot lefedő, megyei és régiós utánpótlásképző centrumok hálózatának kiépítésére. A hálózat alapvetően egy piramisrendszerre épül, melyben négy besorolási szintet különítenek el.

A piramis csúcsán a kiemelt hazai akadémiák állnak, ezt követik a tehetségközpontok, majd a körzetközpontok, végül az amatőr sportszervezetek. Az egyesületek besorolásának köszönhetően az MLSZ, illetve a belga Double Pass auditáló cég vizsgálja ezen klubok működését.

Az MLSZ a Tehetségközpontokat és Körzetközpontokat előzetes auditálást követően jelölte ki, egyesületünk az utóbbi besorolásba került. Az idei szezon az audit éve, ahol operatív, gazdasági, infrastrukturális, szervezeti, szervezési és sportszakmai területeket vizsgálva értékelik a körzetközpontokat, melyek így teljes átvizsgáláson esnek át. Ennek megfelelően az előírt dokumentáció benyújtásával egyidejűleg az MLSZ szakemberei két teljes napot töltöttek el klubunknál is. Bár a pontos értékelésre még várnunk kell a szezon végéig, elmondhatjuk, hogy pozitív élménnyel távozhattak az MLSZ munkatársai.