Elhunyt a Cigándon is segédkező honi futsalkirály

65 éves korában elhunyt a magyar futsal egyik legrégebbi alakja, az edzőként ötszörös magyar bajnok Kis János – számolt be róla a futsalhungary, de a hírt a családhoz közel álló NSO forrása is megerősítette.

Az 1958-ban született Kis János az 1980-as években kezdett el a kispályás labdarúgással foglalkozni játékosként, majd az 1990-es években már edzőként három országos bajnokságot nyert, később, 2005-ben és 2006-ban Gödöllőn lett magyar bajnok.

A honi futsalguru Makay Robin, korábbi edzőnk segítségével Cigándon is szerepet vállalt, és az akkor NB II-es csapatunk edzésmenetébe is bekerültek futsal-foglalkozások.

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nagy-adam-es-sergio-busquets-utjan-leesett-az-alluk-2505759

2016-ban Pécsre is elkísérte csapatunkat…

https://m.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_ii/nb-ii-kis-janos-a-hertha-utan-magyar-csapatnal-is-segedkezett-2531959

A Magyar Kupát háromszor, a Szuperkupát kétszer megnyerő szakember a Nestlénél kezdte az edzősködést, majd a Baglyokat, a Vasast és több ízben az FTC-t is irányította.

Kis János több nagypályás csapatnál is tartott edzéseket, bemutatva, mennyit tud segíteni a futsal a nagypályás labdarúgásnak, így többek között Berlinben, a Dárdai Pál által irányított Herthánál is járt.

Utolsó csapata a Kistarcsa volt, melynél szakmai vezetőként dolgozott. Több könyvet is írt, legutolsó műve angolul és spanyolul is megjelent.

Isten nyugosztalja Kis Jánost!